05 november 2020

Verbeter je routines met Shortcuts op je iPhone

Bij ons designbureau maken we elke dag intuïtieve producten. We houden van efficiëntie in ons werk, dus als er een nieuwe tool komt die ons leven ook nog eens verbetert, kunnen we niet meer stilzitten.   Shortcuts is zo'n tool. Apple bracht het samen met iOS 12 uit. Het is een gratis app waarmee je automatiseringen maakt op je telefoon. Zo kun je met 1 druk op de knop dingen doen die normaal meer handelingen kosten. Je start een shortcut vanuit de Shortcuts-app, de widget of door Siri te vragen.

Klinkt het ingewikkeld? Is het niet, ik help je er doorheen. Met dit artikel wijs ik je op weg met een paar shortcuts die ik heb gemaakt. Daarna daag ik je uit om ze wat meer eigen te maken.

Maar wat kun je dan met shortcuts? Een paar voorbeelden:

  • Bedtijd: zet met 1 handeling je alarm aan, vliegtuigmodus aan, en start een bedtijdmeditatie;
  • Mood: speel muziek die op jouw mood is afgesteld;
  • Herinner me: word herinnerd aan iets zodra je thuis bent.

Ik ga elke shortcut hieronder uitleggen!

1. Bedtijd-shortcut

 

De Bedtijd-shortcut gebruikt Klok, vliegtuigmodus en Headspace.

Deze shortcut is een fijne om mee te beginnen. Start de shortcut als je naar bed gaat en de app zet al deze dingen tegelijk aan. Allemaal handelingen die je toch al zelf maakt! Ken je Headspace nog niet? Dan is nu een mooi moment om eens te beginnen met mediteren. Het is minder intimiderend dan je denkt. (Denk toch niet zoveel!)

Zin om deze shortcut naar je hand te zetten? Voeg acties toe aan de shortcut waarmee je de helderheid van je scherm verlaagt, ‘Niet storen’ aanzet en een hyperpersoonlijk ‘Slaap lekker!’-berichtje stuurt naar je partner.

Ik heb de shortcut alvast voor je klaargezet. ? Download ‘m hier!

2. "Hé Siri, mood."

 

De Mood-shortcut gebruikt Muziek.

Je wilt muziek luisteren maar hebt geen idee waar je zin in hebt. Komt dit bekend voor? Met deze shortcut kies je je stemming en speelt Music een playlist voor je af.

Til de shortcut naar een hoger niveau door je eigen playlists en stemmingen toe te voegen.

?Download deze shortcut

3. Herinner me als ik thuiskom

 

De 'Herinner me als ik thuiskom'-shortcut gebruikt Reminders.

Je denkt waarschijnlijk meerdere keren per dag aan je huisdier. Dat is normaal. Maar soms ben je bang dat je vergeet je kat eten te geven als je thuiskomt.

Deze shortcut gebruikt de app Herinneringen op je telefoon om een herinnering toe te voegen. Herinneringen stuurt dan zodra je thuiskomt een melding naar je telefoon.

‘Herinner me als ik thuiskom’ is een shortcut die Apple zelf aanbiedt. Open de Shortcuts-app en tik op ‘Gallery’ onderaan. Wees voorzichtig en probeer niet teveel tegelijk. Dit tabblad kan best overweldigend zijn!

? Download deze shortcut

Verbeter je routines met Shortcuts op je iPhone

Klaar om je eigen shortcut te maken?

Gaaf! Ik raad je aan om met deze shortcuts te spelen. Stel ze in op jouw eigen routines. Als je meer wil leren, check dan deze tips en tricks:

Zelf een leuke shortcut bedacht? Hulp nodig? @ me op Twitter

Written by

-

Bekijk alle blogs