06 december 2022

Een nieuw specialisme bij Soda Studio: Low code product design

Jeroen van de Ruit

Managing partner

Al meer dan 10 jaar levert Soda Studio award winning design voor digitale producten. Hierin groeien wij mee met de gebruikersbehoeften, de wens van de klant en de nieuwste technieken op de markt. Low code applicatieontwerp is hierin geen uitzondering. Deze innovatieve software ontwikkelmethode wordt steeds meer gebruikt in de industrie en wij zien dat gespecialiseerd UX design voor deze applicaties een must is.

Low code, wat is dat?

Met low code tools ontwikkel je hoge kwaliteit applicaties in een rap tempo. Denk bijvoorbeeld aan Mendix, OutSystems of Thinkwise. Deze tools helpen development teams schaalbare digitale producten te bouwen om processen te optimaliseren, kosten te besparen en een beter bedrijfsresultaat te behalen.

Onze low code design specialisten

Soda heeft een breed scala aan gedreven design specialisten. Zo hebben wij nu ook designers met een passie voor low code. Zij kennen de technische mogelijkheden van low code die wij bedrijfsbreed inzetten op low code projecten. Hiermee brengen wij structuur aan in complexe processen, zetten wij de behoeftes van de gebruiker centraal en verliezen wij de wens van de business nooit uit het oog.

Een nieuw specialisme bij Soda Studio: Low code product design

Dankzij mijn development achtergrond in Mendix kan ik als low code UX designer de wensen van de gebruikers nog slimmer uitwerken.

Camilla (Low code UX designer bij Soda studio)

Onze trots: het Mendix design system

Om de efficiëntie van low code ook op onze eigen way-of-working toe te passen hebben we een Mendix design system ontwikkeld. Dit is een modulair opgebouwde blokkendoos aan componenten die ons in staat stelt in een rap tempo passende ontwerpen te maken. Deze ontwerpen kunnen we meteen valideren bij de toekomstige gebruikers en desbetreffende stakeholders. Zo creëren we een soepel ontwerpproces waarbij er snel geïtereerd kan worden en we zo samen met klant, development team en eindgebruiker tot een mooi eindresultaat komen.

Soda studio als partner voor jouw low code applicatie

Door hechte samenwerking met onze klanten en het goed begrijpen van hun uitdagingen kunnen wij digitale producten ontwikkelen die direct waarde toevoegen en perfect aansluiten bij de organisatie. Dit doen zowel met individuele klanten, als met low code development partijen die ontwikkelen met Mendix, OutSystems of Thinkwise.

Benieuwd naar hoe wij jouw low code applicatie van het beste UX design kunnen voorzien? Neem dan contact op met jeroen@sodastudio.nl, of vul het contactformulier hieronder in.

Written by

Jeroen van de Ruit - Managing partner

Bekijk alle blogs