Kennis & ideeën

Soda studio

Binnen 2 dagen 4 smart-tv challenges opgelost

,

Samen met onze vrienden van 24i stelden we onszelf de uitdaging: kunnen we binnen 2 dagen een aantal van de grootste smart-tv uitdagingen oplossen? 4 teams, 12 ontwerpers, 16 uren en allemaal super toffe eindresultaten. Ook benieuwd waar we op uit zijn gekomen? Check het hier!

Lees meer
Soda studio

Alles wat je moet weten over Apple's 3D Touch

,

Apple heeft weer iets nieuws! 3D touch. Wij leggen je haarfijn uit wat je ermee kan, en waar het volgens ons nog heen kan gaan. Check snel het artikel om te zien wat 3D voor jou kan betekenen.

Lees meer
Soda studio

ASO: Hoe houd je jouw app uit het app kerkhof?

,

Er komen steeds meer apps, iets wat wij als nieuwsgierige ontwerpers alleen maar toe kunnen juichen. Het wordt daardoor alleen wel steeds lastiger om jouw app opgemerkt te krijgen bij je potentiële gebruikers. ASO biedt een oplossing. Wij verdiepten ons in dit nieuwe fenomeen en delen deze kennis graag met je.

Lees meer
Soda studio

10 design tips voor smartwatch apps

,

Onze Daan ontwierp voor zijn afstuderen bij ons een smartwatch app. De 10 belangrijkste lessen die hij leerde deelt hij nu met de wereld. Wil je meer weten over ontwerpen voor smartwatch? Begin dan hier!

Lees meer
Soda studio

Google Analytics inzetten voor Data Driven Design lunchpresentatie

,

De lunch op vrijdag besteden we binnen Soda graag aan vluchtige updates. Aan welke projecten wordt er gewerkt, en wat zijn de uitdagingen daarin? Zijn er nieuwe ontwikkelingen in het beroepsveld? Of heeft iemand een nieuwe tool geleerd? Kortom: presentaties om op de hoogte te blijven, kennis te delen, te discussiëren en te inspireren.

Lees meer
Soda studio

Een moment geduld aub: ontwerptips voor een betere loading experience

,

We zijn best wel gewend geraakt aan de onmiddellijkheid van internetdiensten. Toch wordt ons geduld af en toe behoorlijk op de proef gesteld. Gelukkig hebben ontwikkelaars en ontwerpers allerlei middelen voorhanden om de 'loading experience' te verbeteren. In dit artikel laat ik veelgebruikte trucjes, trends, en technieken omtrent performance zien. Ik eindig met een aantal take-aways over het onderwerp.

Lees meer
Soda studio

Soda bespreekt: alles wat je moet weten over PAPER

,

Vorige week lanceerde De Persgroep een spannend nieuw concept: PAPER. Hiermee krijg je dagelijks 15 artikelen voorgeschoteld in de app of website. Bij Soda studio hebben we eerder gewerkt voor (digitale) uitgevers, het onderwerp ligt ons nauw aan het hart. Judith, Sjoerd en Evan maken de balans op!

Lees meer
Soda studio

Copy & Conversie lunchpresentatie

,

De lunch op vrijdag besteden we binnen Soda graag aan vluchtige updates. Aan welke projecten wordt er gewerkt, en wat zijn de uitdagingen daarin? Zijn er nieuwe ontwikkelingen in het beroepsveld? Kortom: presentaties om op de hoogte te blijven, kennis te delen, te discussiëren en te inspireren. Op verzoek van onze buren, Mr. Koreander, hield Sjoerd een presentatie over 'Conversie & copywriting'. Laat je ook inspireren!

Lees meer
prototyping

Prototyping tools voor Interactie Ontwerpers

,

Door toenemende mogelijkheden in de ontwikkeling van het web worden interacties op web en app steeds dynamischer. Hoe verfijnder de interacties, hoe lastiger deze vast te leggen zijn in statische schermen. Daarom is het belangrijk om als interactie ontwerper prototypes te maken waarmee je de werking van het product kunt laten zien.

Lees meer
A/B Testing

In 5 stappen naar je eigen A/B test

,

Nadat je een nieuwe website hebt gelanceerd is het allereerst feest! Maar daarna houdt het werk niet op. Je kunt nog veel succesvoller worden door je website te optimaliseren. A/B-testen is een eenvoudige maar zeer krachtige manier om stap voor stap je website, sales en service te verbeteren. In 5 stappen leggen we je uit hoe het werkt.

Lees meer

Volg ons voor een Soda refill: