AH to go

Skip de kassa met Tap to go

Services

Hoe laat je een winkelervaring beter aansluiten op je klant? Door het sneller en persoonlijker te maken. En dat is precies wat Tap to go doet. Het is een gloednieuw winkelconcept waarmee shoppers betalen door hun telefoon of kaart tegen een digitaal prijskaartje te tikken. Er komt geen kassa of pinpas aan te pas. Met deze next-level innovatie zet AH to go Zaandam – en heel Nederland – op de kaart en geeft retailreuzen als Amazon het nakijken.

Lees hieronder alles over Tap to go of download de app in de App Store of Google Play en probeer ’t zelf.

Haast, haast, haast

De doelgroep van AH to go heeft vaak haast. Even snel een croissantje uit het schap grijpen voordat je de trein in springt of naar je volgende meeting moet. Voor zo’n doelgroep on the go kan iedere seconde tijdswinst het verschil maken tussen nét op tijd of nét te laat zijn. Tap to go speelt hier naadloos op in.

device
Adieu, (zelfscan-)kassa’s

Adieu, (zelfscan-)kassa’s

Met Tap to go is shoppen zo makkelijk als tap, grab en go. Klanten betalen door hun Tap to go telefoon of kaart met NFC-functie te tikken tegen het digitale prijskaartje op het schap. Daarna pakken ze hun product(en) en vervolgen ze hun reis. Kassa? Niet nodig. Binnen no-time staan klanten weer buiten. Het bedrag van hun aankoop wordt automatisch afgeschreven. In de Tap to go app zien klanten hun getapte producten en eerdere aankopen.

device
Stempelkaart anno 2019

Stempelkaart anno 2019

Mensen houden van sparen. En Nederlanders al helemaal. In de Tap to go app kunnen klanten automatisch sparen voor een gratis koffie, broodjes en ander lekkers. Bij iedere tap krijgen ze een digitale stempel. Volle spaarkaart? Dan wordt de korting automatisch verrekend. Leuk voor de klant en goed voor de loyaliteit. Want voor een goede deal komen mensen graag terug, zeker als ze hem moeiteloos kunnen tappen.

Tap to go speelt in op de behoefte voor snelheid en gemak die onze klanten on the go hebben.

Jan-Willem Dockheer, algemeen directeur van AH to go

Van app tot animaties

We namen alle Tap to go touchpoints onder handen. Om te beginnen de Tap to go-kaart. Verder: de folder waarin de kaart wordt uitgedeeld, de banners op het schap en een instore display. Last but not least, de hele flitsende 3D animatie die je hierboven ziet. Deze animatie legt Tap to go uit op schermen in de winkel.

Allemaal nieuwe mogelijkheden

Allemaal nieuwe mogelijkheden

Dit kassaloze winkelconcept creëert ook een heleboel nieuwe mogelijkheden voor winkelindeling en service. Doordat er minder vloeroppervlak nodig is voor kassa’s is er meer ruimte voor schappen en dus een groter productaanbod. Extra bewegingsruimte leidt tegelijkertijd tot meer comfort voor klanten. En omdat medewerkers geen kassa hoeven te draaien, hebben ze meer tijd en aandacht voor persoonlijke service.

Volop in het nieuws

Volop in het nieuws

Tap to go begon met een pilot voor medewerkers op het Ahold Delhaize hoofdkantoor.  Dit was een groot succes. Haar debuut kreeg veel aandacht in de nationale media. Inmiddels is Tap to go beschikbaar voor het grote publiek met een vestiging in het AMC in Amsterdam en op metrostation Amsterdam Centraal. Dit jaar wordt Tap to go bij nog 20 winkels geïntroduceerd, op Schiphol bijvoorbeeld. Maar ook bij universiteiten, ziekenhuizen en grote bedrijfslocaties.

Altijd aanbiedingen op maat

Altijd aanbiedingen op maat

Dankzij Tap kan AH to go shoppen steeds persoonlijker en relevanter maken, bijvoorbeeld met persoonlijke aanbiedingen. Is een klant in de buurt van een AH to go? Dan krijgt hij een notificatie met een aanbieding, gebaseerd op eerdere aankopen en tijdstip. Een mueslireep aan het eind van de middag, bijvoorbeeld. Zo hebben klanten altijd een passende aanbieding op het juiste moment. En hoe vaker ze producten tappen, hoe beter de aanbiedingen worden.

device
Fijn samenwerken

Fijn samenwerken

Wij verzorgden de hele UX van deze winkelrevolutie: van UX design en art direction tot research en UX writing. Tijdens het hele proces konden we rekenen op onze zusjes Resoluut, Milkshake en Mister Koreander. AH to go is de grote aanjager van deze commerciële en technische innovatie. Voor de ontwikkeling van Tap to go werkte ze, naast ons, samen met verschillende partners: m2mobi, McKinsey, CM, Opticon en Boxplosive. Al met al een behoorlijk dreamteam.

Award winning samenwerking

Award winning samenwerking

Nadat wij samen met Albert Heijn goud in de wacht sleepte tijdens de Dutch Interactive Awards, is ons ontwerpwerk voor Tap to go ook bekroond met een prestigieuze Red Dot Design Award en een Lovie Award. Bij de DIA's waren wij succesvol in de categorieën 'Service' en 'Tools'. De vakjury van de internationale Red Dot Design Award wees goud toe in de categorie ‘Interface & User Experience Design - Mobile User Interfaces’. Bij de The Lovie Awards wonnen wij de gouden bokaal in de categorie ‘Best User Experience’ en ontvingen wij ook nog eens de ‘People’s Lovie’.

Services

Awards

  • Dutch Interactive Awards - 
  • Red Dot Design Awards - 
  • The Lovie Awards