Albert Heijn Winkelpersoneel-app

Enorme tijdwinst door slimme integratie

Services

Albert Heijn heeft ruim duizend winkels in Nederland. En in al die winkels werkt het personeel met 9 verschillende systemen op flinke handhelds met grijze schermen. Dat kan beter in dit digitale tijdperk. Dus vingen wij samen met Albert Heijn al deze systemen in één handige app.

Meet WINK, de winkelpersoneel-app

Afprijsrondes, nalooprondes en voorraadtellingen gaan maar liefst twee keer zo snel. En laat dat nou net de meest uitgevoerde processen zijn in de winkel. Hiermee wordt dus een gigantische tijdswinst behaald.

Minder tijd voor processen = meer tijd voor de klanten Minder tijd voor processen = meer tijd voor de klanten

Minder tijd voor processen = meer tijd voor de klanten

Het personeel is nu minder lang bezig met administratie. Dat heeft een even logisch als welkom gevolg: medewerkers zijn vaker op de winkelvloer. En dat is de plek waar personeel klanten echt kan helpen.

Wel zo makkelijk

Wel zo makkelijk

Zitten er noten in dit brood? Is dit beschuit glutenvrij? In het pre-WINK tijdperk zochten medewerkers hun toevlucht tot de Appie-app als ze zulke vragen kregen van klanten. Nu gebruiken ze gewoon WINK.

Realtime omzet volgen

Realtime omzet volgen

Winkelmanagers hebben met de app realtime inzicht in de winkelomzet. Zo kunnen ze op tijd aanvoelen wanneer er iets mis dreigt te gaan en hierop ingrijpen. Een order van 600 blikken tomatensoep, die eigenlijk 6 had moeten zijn, haal je er nu gemakkeljk uit.

device
Samen ontwerpen

Samen ontwerpen

Voordat we begonnen met designen, vroegen we werknemers van Albert Heijn waar zij zoal tegenaan liepen bij hun dagelijkse taken. Dat zijn immers de mensen die WINK daadwerkelijk gebruiken. Er kwamen problemen bovendrijven waar we zelf niet snel op waren gekomen. Samen met het winkelpersoneel hebben we dus bedacht wat de app moest kunnen. Zo namen we meteen iedereen mee in de digitale transformatie.

Gebruikerservaring van consumentenkwaliteit

Gebruikerservaring van consumentenkwaliteit

Met Wink hebben we een personeelsapp gecreëerd met dezelfde kwaliteit gebruikservaring als een consumenten-app. Dit is best bijzonder om als organisatie aan je eigen personeel te kunnen bieden. Nu hoeft het personeel niet steeds de consumenten-app te gebruiken voor het opzoeken van productinformatie, maar kunnen ze werken met hun eigen volwaardige app.

It's a hit!

It's a hit!

Medewerkers van Albert Heijn zijn super tevreden. Sterker nog: het personeel ‘vecht’ om wie WINK mag gebruiken. Het werkt dan ook stukken sneller. Op dit moment wordt WINK uitgerold in heel Nederland. Elke twee weken komen er 40 winkels bij. Eind september werken alle medewerkers in alle 1008 winkels in Nederland met WINK.

Goud met WINK

Goud met WINK

De DIA-awards: we kwamen, we zagen en we overwonnen. En wel in de categorie Tools. 
Daar pakten we samen met Albert Heijn het goud. Volgens de jury zit WINK goed in elkaar en is de combinatie van verschillende systemen geslaagd. 
Het maakt een consumenten-experience voor werknemers volgens hen daadwerkelijk waar. En daar zijn we natuurlijk apetrots op.

Sterk ook: tech voor het verbeteren van face to face-contact om de klant beter te bedienen.

Jury DIA-awards

Services

Awards

  • DIA Awards