Amaze

Een app om te plannen, boeken en reizen met alle vervoerders

Services

Even met de fiets naar de supermarkt, met Felyx naar een museum of met de trein naar familie. Mobiliteit is iets waar we allemaal mee te maken hebben, en iedereen doet het op z’n eigen manier, vaak met digitale hulpmiddelen zoals apps. Dit proces voor reizigers verbeteren is een hele uitdaging, omdat je veel verschillende onderdelen en partijen met elkaar moet koppelen. Maar bij Soda houden we wel van een uitdaging. Met Amaze maakten we een app die het plannen, betalen en reizen van reizen met verschillende vervoerders combineert in 1 app.

Een naadloze ervaring

Een reis plannen waarin je verschillende vervoerders moet gebruiken is niet altijd even makkelijk. Doordat vervoerders hun eigen apps hebben kan je in zo’n geval bijvoorbeeld in hetzelfde scherm checken of je overstap aansluit. Met Amaze plan je een deur tot deur reis met vrijwel elke vervoerder in Nederland: of je nou het openbaar vervoer, deelfiets, eigen vervoer of een combinatie daarvan gebruikt.

 

Hoe het werkt, in een notendop:

  • Amaze heeft aan de achterkant deze diensten via een API aan elkaar geknoopt
  • Wij hebben gezorgd voor een uniforme, naadloze ervaring in de app zelf, ongeacht van welke vervoerder je gebruik maakt.
Persoonlijk en proactief

Persoonlijk en proactief

Er kan altijd wat misgaan bij een geplande reis, een trein die vertraging oploopt of een storing bij de metro. Amaze houdt de gebruiker op de hoogte door alle informatie te geven die invloed kan hebben op de reis of het reisgedrag. Daarnaast krijg je van Amaze waar nodig een alternatief reisplan zodat je toch op je bestemming aankomt.

Kopen met één klik

Kopen met één klik

Reis je met verschillende vervoerders, dan moet je persoons-en betaalgegevens ook met verschillende partijen delen. Met Amaze is dit verleden tijd. We ontwierpen een aanmeldingsproces dat er, samen met de uniforme betaalmethode, voor zorgt dat je maar één account nodig hebt. Dus, een keer aanmelden en vanuit dezelfde app betalen voor verschillende vervoerders. Lekker makkelijk.

Open een poortje, deur of slot vanuit 1 app

Open een poortje, deur of slot vanuit 1 app

Een van de meest irritante dingen tijdens het reizen is het moeten wisselen van apps als je overstapt op een ander vervoersmiddel. Los van dat het wisselen zelf tijdrovend is, hebben deze apps vaak verschillende interfaces en gebruikerservaringen. Dit kan voor verwarring zorgen bij de gebruiker. Amaze brengt alles samen in een uniforme interface. Check uit bij het station en open twee minuten later vanuit dezelfde app je deelauto. En alles met dezelfde, soepele ervaring van Amaze.

Inzicht in jouw reiskosten

Inzicht in jouw reiskosten

Een ander nadeel van reizen met verschillende vervoerders is het bijhouden van reiskosten, dit wordt namelijk snel onoverzichtelijk. Daarom hebben we een kostenoverzicht in Amaze gebouwd waarin je al je kosten makkelijk ziet. En je kan ze natuurlijk niet alleen bekijken: filteren en exporteren is ook geen probleem. Die maandelijkse declaraties worden een fluitje van een cent.

Gemaakt voor de toekomst

Het ontwerp is volledig opgebouwd uit componenten, en met deze bouwstenen is Amaze in staat zelf snel nieuwe features te implementeren. Zo groeien en innoveren ze net zo snel als de reissector zelf.

Samenwerking

Services