bol.com

Hoe we samen de grootste shopping app van Nederland maakten

Services

Bol.com is al jaren de grootste webwinkel van Nederland. Met de nadruk op web, want daar komt het grootste deel van de omzet vandaan. Vergeleken met web liep de app behoorlijk wat achter. Dus vroeg bol.com ons om daar wat aan te doen.

Lees hieronder alles over de app of download 'm in de App Store of Google Play.

Lang verhaal kort

Geen zin om te lezen? No worries. Hier heb je de hele case in 54 seconden. Graag gedaan.

Beste shopping app van Nederland

Beste shopping app van Nederland

Onze oorspronkelelijke missie luidde: injecteer een flinke designboost in zowel de app als het team. Daarin slaagden we echter zo goed, dat het doel werd bijgesteld: bol.com moest de beste mobile shopping experience van Nederland worden. Een behoorlijk ambitieus doel, maar daar houden we wel van.

Dag banners, hallo etalage

De homepage pakten we als eerste aan. In het oude design zag je een verzameling banner als je de app opende. Die hebben we vervangen door een gepersonaliseerde, gecureerde en gestructureerde pagina. Helemaal in de juiste stijl uiteraard.

device
Kersverse productpagina’s

Kersverse productpagina’s

Of het nou content is, marketing of het aanbod: op de nieuwe productpagina komt alles mooi samen. En dat komt goed uit, want dit zijn de belangrijkste pagina’s binnen de app. Zoals je ziet ligt de focus overal op het product.

Uiteraard ook voor tablets

Uiteraard ook voor tablets

Natuurlijk werkt de app niet alleen goed op je telefoon. Ook op een tablet loopt-ie als een zonnetje.

Hallo, spreek ik met bol.com?

Ook de live chat is een feature die we speciaal voor de app hebben ontwikkeld. Klanten kunnen tijdens kantooruren vragen direct stellen aan de klantenservice. En dat bespaart zowel de klantenservice als de klant een heleboel tijd en moeite.

Hart op de goede plaats

Uit onderzoek bleek dat klanten veel gebruik maakten van hun verlanglijstjes. Daarin misten echter nog een aantal features voor diehard gebruikers. Dus deden we een radicale overhaul van de verlangslijstjes.

In 2018 groeiden wij letterlijk en figuurlijk uit ons jasje. De app kreeg een redesign terwijl tegelijkertijd de innovatie op hoog tempo door is blijven gaan. Op alle kpi’s heeft de app goed gescoord. Onze app gebruikers zijn super tevreden.

Tim Akkerman, Sr. Product Owner Mobile bij bol.com

Samenwerking

Services