Bolster Safety

Bolster: het nieuwe veilig werken

Services

  • UX design,
  • E-learning

In de bouw en in de industrie is veiligheid op de werkvloer van levensbelang. Letterlijk. Dat moet dus goed geregeld zijn. Samen met Bolster ontwikkelden we een super gebruiksvriendelijke trainingsapplicatie die dat doet.

Trainen en monitoren in één tool

Trainen en monitoren in één tool

Kennisoverdracht in de haven en industrie was altijd best een gedoe. Een PDF’je hier, een documentje daar. Samen met Bolster ontwierpen we een platform om dat te stroomlijnen. Eén gebruiksvriendelijke applicatie waarin vakmensen trainen en hun managers inzicht hebben en kunnen bijsturen. Op deze manier krijgt iedereen ‘grip op veilig werken’.

Trainingen klaarzetten in 3 simpele stappen

Trainingen klaarzetten in 3 simpele stappen

De meeste managers zijn druk. Hoe minder tijd ze kwijt zijn aan het klaarzetten van trainingen, hoe beter. In de interface die wij ontwierpen stel je in 3 simpele stappen een lespakket samen. Nog even koppelen aan de juiste medewerkers en voilà: voor iedere medewerker staat er een persoonlijke planning klaar.

Slimme trainingen in hapklare brokken

De trainingsmodules duren maximaal 10 minuten. Dat is lekker efficient, want hierdoor kunnen medewerkers makkelijk oefenen onder werktijd. Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat mensen sneller leren als informatie wordt aangeboden in kleine, behapbare porties. Een ander pluspunt van deze methode is dat medewerkers hun nieuw verworven kennis direct kunnen toepassen in het werk. Direct van theorie naar praktijk dus.

device
Resultaat altijd meteen inzichtelijk

Resultaat altijd meteen inzichtelijk

Bolster is niet alleen een trainingstool: de applicatie biedt managers ook makkelijk inzicht in de resultaten. Met deze informatie in de hand kan het management makkelijk bijsturen waar nodig. Dankzij een overzichtelijk dashboard met een ingang voor zowel trainingen als gebruikers kunnen leidinggevenden de resultaten tot in detail bekijken.

Praktische interface voor een hands-on doelgroep

Praktische interface voor een hands-on doelgroep

De doelgroep is niet per se gewend om digitaal te werken en leren. Daar hebben we de interface dan ook op aangepast: grote knoppen, een ruime opzet en vooral niet te druk.

In de schoenen van de gebruiker

In de schoenen van de gebruiker

De beste ontwerpen maak je pas als je de gebruiker ook echt begrijpt. Daarom dompelden we ons onder in het dagelijks leven van de vaklui die met Bolster aan de slag zouden gaan. Met behulp van user-tests, interviews en meeloopdagen op de werkvloer ontdekten we wat de doelgroep echt belangrijk vond. Deze informatie vormde de basis voor onze iteraties.

Een identiteit passend bij een internationaal platform

Bolster ontwikkelt zich van startup tot internationale speler. Onze collega’s van Resoluut ontwierpen een merk wat hierbij past. Bekijk het resultaat daarvan hier.

Samenwerking

Services

  • UX design - 
  • E-learning