Luba

Digitaal én persoonlijk solliciteren via Luba

Services

  • UX design,
  • Visual Design,
  • Product design,
  • Strategie

Luba is het uitzendbureau dat jou wil leren kennen en alles regelt op jouw manier. Met 50 vestigingen kun je altijd op de koffie komen voor een sollicitatie of intake. Een persoonlijke, menselijke aanpak dus. Hoe vertaal je dat naar een digitale ervaring, die net zo voelt als een fysiek bezoek aan Luba?

Een passend concept

Een passend concept

De meest persoonlijke en natuurlijke vorm van interactie met je doelgroep is via een gesprek. Dus bedachten we voor het digitaal solliciteren een conversational interface. We valideerden ons concept met de doelgroep en het bleek goed aan te slaan. Dus doken we de detailfase in, waarin we de hele website pakkender en persoonlijker maakten.

Afgestemd op de doelgroep

Afgestemd op de doelgroep

Luba biedt vooral vacatures voor praktische beroepen, denk aan magazijnmedewerkers, heftruckchauffeurs, of monteurs. Die doelgroep vraagt om heldere communicatie, zonder jargon en poespas. We spreken ze aan in hun eigen taal. Met “werk” in plaats van “banen”, bijvoorbeeld.

Werk aan de winkel

De homepage toverden we om tot etalage, volledig gericht op de doelgroep. Met mooie foto’s van echte Luba uitzendkrachten. Zo krijgen sollicitanten gelijk een beeld van hun toekomstige werkomgeving. Heldere illustraties laten zien dat alles bij Luba op je eigen manier kan.

device

Altijd dichtbij

Luba biedt vacatures van bedrijven door het hele land. Ze begeven zich dus letterlijk dichtbij hun doelgroep. Deze kernwaarde werd het uitgangspunt van de interactieve kaart op de homepage. Op basis van jouw (voorkeurs)locatie vind je daarop snel de vacatures bij jou in de buurt.

device
Op jouw manier

Op jouw manier

Via de conversational interface is online solliciteren zo gepiept. En het voelt ook nog eens persoonlijk. Geen saaie formulieren, maar een menselijk gesprek waarin de conversational zich aanpast aan jouw wensen en situatie. Heb je (nog) geen cv? Geen probleem, jij bepaalt hoe je solliciteert.

Handig selecteren en matchen

Handig selecteren en matchen

Ook als je minder geschikt bent voor een vacature, wordt dat slim opgelost. Via selectievragen checkt de conversational of het werk bij je past. Heb je niet het juiste rijbewijs of wil je niet vroeg opstaan? Dan stelt de conversational vriendelijk een andere vacature voor, om teleurstelling te voorkomen en zoeken naar werk te blijven stimuleren.

Services

  • UX design - 
  • Visual Design - 
  • Product design - 
  • Strategie