Dott

Van A naar B naar C met Dott

Dott is een nieuwe micro mobility startup. Met haar elektrische steps biedt ze een makkelijke en snelle manier om je te verplaatsen binnen Europese steden. We hielpen deze new kid on the block met digitale strategie en we ontwierpen de hele UX.

Direct het eindresultaat zien? Download Dott in de App Store of Google Play Store.

Dit is Dott

Het verkeer in menig Europees metropool is nogal frustrerend. Vertraagde bussen, stampvolle trams en files kosten mensen veel tijd. Dott biedt hier een oplossing voor. Vind één van de dockless elektrische stepjes of fietsen bij jou in de buurt, unlock ‘m met de app en neem de snelste route naar je bestemming. Of je nou forenst, bij een vriend op bezoek gaat of de stad verkent – Dott staat voor je klaar. Dag en nacht. Weer of geen weer.

Klaar voor de start

De beste manier om Dott te ervaren is door een rit te maken. Daarom zorgden we voor een snelle onboarding zodat gebruikers snel op pad kunnen. We vragen alleen broodnodige informatie, zoals telefoonnummer en creditcardgegevens. Met een aantal slimme technische tools maakten we het proces nog sneller. Zo gebruikten we een creditcardscanner en de native OS functie die automatisch validatiecodes voor je invult.

Volledige focus op het rijden Volledige focus op het rijden Volledige focus op het rijden

Volledige focus op het rijden

Bij Dott draait alles om het rijden. Dat betekent dat de gebruikservaring zich grotendeels afspeelt op de step en niet in de app. We kozen ervoor om de digitale interface zo clean en gefocust mogelijk te houden. Zodat de gebruiker zich kan focussen op zijn hoofddoel: gewoon lekker rijden.

device
Navigatie die je op weg helpt

Navigatie die je op weg helpt

Dott laat mensen makkelijk en snel navigeren door het drukke stadsverkeer. Dit stukje merkstrategie hebben we ook doorvertaald in het UX design. De navigatie en belangrijkste acties staan altijd onderaan de pagina. Dat zorgt ervoor dat ze altijd bereikbaar zijn, ook op grotere mobiele devices. Gebruikers kunnen hierdoor altijd met één klik een nieuwe rit beginnen.

Veiligheid kent geen tijd

Veiligheid kent geen tijd

Als je mensen met elektrische steps de straat op stuurt, moet je natuurlijk wel zorgen dat dat veilig gaat. Deze taak neemt Dott heel serieus en dat zie je terug in de app. Gebruikers krijgen een uitgebreide uitleg over het veilig gebruiken van de steps. Maar Dott stelt ook samen met lokale gemeentes zones in waar gereden mag worden. Komt iemand buiten deze zone? Dan krijgen ze hier direct een melding van. Met het vriendelijke verzoek om ‘om te keren’.

Dutch design takes over Dutch design takes over Dutch design takes over

Dutch design takes over

Nadat ons ontwerpwerk voor Dott eerder werd bekroond met een Red Dot Design Award, zijn wij nu ook bekroond met een prestigieuze Lovie Award. Bij de Red Dot Design Award wonnen wij in de categorie 'Apps -Transport & Public sector' en bij The Lovies waren wij succesvol in de categorie 'Best User Interface'.

Samenwerking

Services