FINN

Veilig en makkelijk betalen met IoT

Services

  • UX design,
  • Product design,
  • Service design,
  • Strategie

Een auto die zelfstandig het parkeren betaalt. Of een stofzuiger die automatisch nieuwe zakken besteld. Dit is dankzij FINN de realiteit. De fintech-startup slaat een brug tussen The Internet of Things en betalen. En wij staan FINN bij als creatief partner. Van merkidentiteit tot marketing, van web tot app!

Klaar voor de toekomst

Internet of things is doorgedrongen tot ons dagelijks leven. De apparaten zijn slimmer en nemen steeds meer taken uit onze handen. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar veilig en zelfstandig betalen lukt ze nog niet. Uit het innovatiehub van ING komt FINN met een innovatieve software integratie die slimme apparaten nóg slimmer maakt en ze in staat stelt om deze betalingen uit te voeren. Zo kunnen bedrijven snel innoveren, en wordt het leven van de consument makkelijker gemaakt.

Veilig en makkelijk betalen met IoT

Eén overzicht

IoT betalingen zijn de logische volgende stap in een wereld waar consumenten steeds meer gemak verwachten. Autofabrikanten kunnen FINN integeren waardoor hun slimme auto’s nog slimmer worden door het zelfstandig betalen. Het enige wat je als consument hoeft te doen is je telefoon aan je auto te koppelen, de gewenste diensten te kiezen en zijn creditcard of bankrekening te koppelen. Dit doe je in de FINN app, die wij hebben ontworpen.

Lekker automatisch

IoT apparaten staan niet bekend om hun makkelijke installatie. Daarom hebben we voor de FINN app gezorgd voor een bliksemsnelle onboarding. Dus, stel je hebt een FINN-powered auto, je koppelt deze via bluetooth aan je telefoon, waarna je een lijst ziet van de diensten die de fabrikant aanbiedt. Wil je bijvoorbeeld dat je auto automatisch het parkeren regelt zodra je in een betaald gebied parkeert? Vink de dienst aan en je hoeft hier nooit meer over na te denken. Boetes zijn dus ook verleden tijd.

Veilig en makkelijk betalen met IoT

Veiligheid

Hoe snel de aanwezigheid van slimme apparaten ook groeit, het voelt nog niet helemaal vertrouwd om je auto te laten betalen voor zijn eigen gebruik. Veiligheid is een fundamentele, onderscheidende merkwaarde van FINN. Gebruikers moeten dit ook echt ervaren tijdens het gebruik. Daarom geven we klanten in de app een kraakhelder kostenoverzicht en bepalen ze zelf welke diensten wel of geen autorisatie krijgen. Om er zeker van te zijn dat ze het heft in eigen handen hebben kunnen ze een maandelijks betaallimiet per apparaat instellen, zo geef je nooit meer uit dan de bedoeling is.

Bouwen op de groei

FINN is jong en ze brengen een gedurfd, innovatief idee naar de markt. Dit is een lang proces, waarbij het product constant groeit en door een transformatie gaat. Dit aspect zie je terug in onze werkwijze, en in de website van FINN. Zo gaven we deze vorm met veelzijdige componenten die in de basis hetzelfde zijn, maar uniek aanvoelen. Dit geeft veel ruimte om te blijven evalueren en itereren. En het zorgt voor een ontwerp dat, net zoals FINN zelf, flexibel en fluïde is.

Veilig en makkelijk betalen met IoT

Portal

Het unieke van FINN ligt in de veelzijdigheid. Ze zijn er namelijk niet alleen voor de consument. De software is ontworpen om makkelijk in bestaande slimme apparaten te bouwen. Zo hoef je als fabrikant dus geen IoT expert te zijn om te innoveren op dit gebied. Voor die fabrikanten ontwierpen wij de FINN portal. Hier kan een fabrikant precies instellen welke diensten ze willen toevoegen aan hun apparaten (het bestellen van nieuw wasmiddel bijvoorbeeld). Ook zien ze in de portal precies hoe, en hoeveel hun producten gebruikt worden. Een goudmijn aan data dus om de dienst of het product te verbeteren.

Samenwerking

Services

  • UX design - 
  • Product design - 
  • Service design - 
  • Strategie