Fit For Free & Sportcity

Conversieverhoging door optimalisatie aanmeldflow

Services

De sites vernieuwen en mobile first maken was een must, aangezien 70% van het verkeer via mobiel plaatsvindt. Met slimme UX designs zijn het aantal conversies, de membership aanmeldingen, op de checkout pagina van Fit For Free met 15% gegroeid.

Opfrissen van de brands

Opfrissen van de brands

Daar begon het allemaal mee, een nieuwe online positie van de twee brands. Welke uitstraling willen zij hebben als sportschool? Hoe komen zij nu over op de doelgroep? Deze en nog veel meer vragen werden aangehaald. Met een nieuw design en nieuwe content op de website sloegen zij een andere weg in: een persoonlijke en vriendelijke sportschool, die toegankelijk is voor iedereen. Door vanaf het begin de website data te analyseren, konden gelijk de juiste keuzes worden gemaakt.

Veel keuzes en tòch laagdrempelig

 Duidelijke stappen

Duidelijke stappen

Als nieuwe klant moet je een aantal keuzes maken voor je abonnement. Wil je groepslessen volgen of alleen individueel fitnessen, en wil je dit voor vier weken, een jaar of twee jaar vastleggen?

 Focus op de gebruiker

Focus op de gebruiker

En vergeet de upsell niet voor het eenmalig persoonlijk trainingsadvies en onbeperkt sports-water. Door de checkout flow simpel te houden en op te delen in 5 stappen gaat de gebruiker hier snel doorheen.

 Conversiegedreven

Conversiegedreven

Na het implementeren van deze flow met persoonlijke touch zag Fit For Free een conversieverhoging van 15% op het aantal aanmeldingen.

Een persoonlijke touch

Een sportschoolketen, met een persoonlijke touch. Bij Fit For Free en SportCity mag je met één abonnement door heel Nederland sporten. Normaal kiest de sporter ‘een sportschool’ tijdens het aanmeldproces.

Door de een kleine aanpassing naar het kiezen van jouw ‘eerste sportlocatie’ krijgt de sporter toch dat persoonlijke gevoel wat je nodig hebt, maar tegelijkertijd met flexibiliteit. Je sluit je niet zomaar aan bij een keten, maar bij een community bij jou in de buurt, waar jouw sportpas klaar ligt tijdens je eerste bezoek.

Samenwerking

Services