Talpa

Een nieuwe blik op KIJK

Services

  • UX design,
  • Visual design,
  • UX research

Talpa is een grote speler in het Nederlandse medialandschap. Naast hun bekende televisie- en radiozenders, hebben ze online videodienst KIJK. Handig om een tv-uitzending terug te kijken, maar Talpa wil mensen digitaal langer vasthouden. Tijd voor een make-over dus.

Van losse video’s naar handige streams

We begonnen met het ordenen van de content. Voorheen werden video’s los gepresenteerd, het nieuwe KIJK concept richt zich op kanalen. Zin in actuele clipjes? Duik dan in het Trendingkanaal. Liever voetbal? In het Voetbalkanaal staan alle clips en live-uitzendingen gebundeld. Zo vind je heel gemakkelijk de content waar je op dat moment zin in hebt. Ook handig: de video’s in kanalen blijven doorspelen. Zelf een nieuwe video starten is niet meer nodig. Zo voelt het als traditionele livetelevisie, maar dan helemaal van deze tijd.

device
Digitaal zappen

Digitaal zappen

Net als traditioneel tv-kijken, zap je met het nieuwe KIJK concept ook eenvoudig tussen kanalen. Maar met de voordelen van digitaal. Vind je een clip niet interessant? Dan sla je die gewoon over. Clips die je wel wilt kijken worden gepauzeerd tijdens het zappen. Zo kun je tussendoor iets op een ander kanaal kijken en gaat je programma daarna weer door waar je was gebleven.

Aanscherpen met inzichten

Aanscherpen met inzichten

Heel handig die kanalen, maar zaten toekomstige gebruikers daar ook op te wachten? Dat testte we samen met de researchers van Milkshake. Via een realistisch prototype konden de testpersonen echt voelen hoe het is om video te kijken in de app. De uitkomst: ze vonden de kanalen interessant en het zappen ging heel gemakkelijk. Maar van video’s die automatisch met geluid begonnen te spelen werd niet iedereen enthousiast. Met deze inzichten hebben we het concept verder aangescherpt.

Dezelfde ervaring via alle touchpoints

Dezelfde ervaring via alle touchpoints

Het nieuwe KIJK concept is klaar voor de toekomst en uitgewerkt voor alle kanalen. Denk aan website, smart TV en mobiele apps. Zo is de ervaring van gebruikers via alle touchpoints hetzelfde.

Services

  • UX design - 
  • Visual design - 
  • UX research