Kluwer Memo

Kluwer Memo

Altijd en overal up-to-date informatie opzoeken voor fiscaal adviseurs

Klant: Kluwer, Visual Design: Resoluut, Periode: Najaar 2012, Contactpersoon: Evan Gelders

Vraag

Vertaal het zakboekje 'Kluwer Fiscaal Memo' naar een iPhone app zodat de gebruiker de benodigde informatie snel, eenvoudig & overal kan opzoeken.

Inzicht

Door menubalken uit beeld te laten gaan en extra gelaagdheid in de informatie aan te brengen wordt optimaal gebruik gemaakt van de grootte van het iPhone scherm.

Resultaat

Een visueel herkenbare iPhone app die de gebruiker snel, eenvoudig en overzichtelijk van de benodigde up-to-date informatie voorziet.

Slim zoeken

In Kluwer Memo staan gegevens die de gebruiker dagelijks nodig heeft. De gebruiker kan in de app gericht zoeken naar de benodigde informatie.

Zoekfunctie, inhoud & favorieten

Zoekfunctie, inhoud & favorieten

Informatie kan op verschillende manieren opgezocht worden; door middel van een zoekfunctie en door middel van een inhoudsopgave. Ook kan de gebruiker eenvoudig paragrafen en rekenmodellen opslaan als favoriet.

Autosuggest

Autosuggest

Wanneer de gebruiker een zoekwoord intypt zullen er direct suggesties aangeboden worden om de snelheid van het zoeken te verhogen

Alternatieve woorden

Alternatieve woorden

De app zal alternatieve zoekwoorden uit de Kluwer thesaurus aanbieden wanneer het zoekwoord van de gebruiker niet in de content voorkomt.

Zoekresultaten

Zoekresultaten

Zoekresultaten worden gecategoriseerd per hoofdstuk aangeboden om verwarring te voorkomen.

Tekst & tabellen

De content bestaat voornamelijk uit tekst met tabellen welke overzichtelijk gepresenteerd worden.

Tabellen vergroten

Tabellen vergroten

Wanneer een tabel te groot is om in portrait positie te tonen of deze niet goed leesbaar is kan de gebruiker op de ‘full-screen’-knop tikken. De tabel zal dan in landscape positie getoond worden en de gebruiker kan rustig door de tabel heen scrollen. Door hoofdkolommen en -rijen vast te zetten zal de gebruiker niet ‘verdwalen’ in de tabel.

Afkortingen

Afkortingen

Betekenissen van afkortingen kunnen eenvoudig opgevraagd worden door op de afkorting te tikken.

Extra info

Extra info

Extra informatie uit andere Memo boekjes kan opgevraagd worden door erop te tikken.

Tekstgrootte

Tekstgrootte

De grootte van de tekst kan eenvoudig aangepast worden voor optimaal gebruiksgemak.

Rekenmodellen

In de app zijn rekenmodellen toegevoegd die de gebruiker helpen bij het maken van berekeningen. Deze staan op de juiste plek tussen de tekst en in een overzicht.

Rekenmodellen

Informatie delen

De gebruiker kan eenvoudig berekeningen en stukken tekst mailen. Voor Kluwer ligt hier meteen een kans om de Memo app te promoten.

Informatie

Altijd up-to-date

Wanneer de gebruiker een internetverbinding heeft en de app opstart zal er gecontroleerd worden op updates. Zo weet de gebruiker zeker dat de informatie correct is.

Altijd up-to-date