Nu.nl

Nu.nl voor de iPad

Topnieuwsmerk opnieuw geïnterpreteerd.

Klant: Sanoma Media, Visual Design: Resoluut, Periode: Voorjaar 2012, Contactpersoon: Evan Gelders

De ultieme nieuwservaring: supersnel & laidback tegelijk

We maakten een iPad-app, die de veelheid en actualiteit van NU.nl tot z’n recht laat komen, met een eenvoudige navigatie, integratie van sociale netwerken en een vernieuwend nieuwsformat: De dag van NU.

Lees hieronder het uitgebreide verhaal.

Bekijk hiernaast alvast een impressie van de app. We zijn er bijzonder trots op!

Vraag

Ontwerp een volledig nieuwe en maximaal gebruiksvriendelijke iPad-app voor NU.nl. De vraag voor ons was:

Hoe organiseren we de content van NU.nl zo dat de veelheid, rijkheid en actualiteit van het nieuws zichtbaar is? (Zodat we voor de echte NU-ervaring kunnen zorgen)

Én hoe zorgen we er voor dat de app ook relevant is voor minder actieve gebruikers én op momenten dat het gebruik minder vluchtig is, meer laidback, bijvoorbeeld ‘s avonds en in het weekend?

Inzicht

De kracht van NU, namelijk ‘Het laatste nieuws nu’ is direct ook z’n achilleshiel. De stroom aan berichten houdt nooit op, waardoor belangrijke nieuwsfeiten vrij snel weer uit beeld kunnen verdwijnen. Zo vertelde een van de mensen van NU: “Whitney Houston stierf ‘s avonds onze tijd, maar de volgende morgen was ze niet meer dood.

Door dit soort berichten te bundelen en ze samen om te vormen tot nieuwe verhalen, laten we het nieuws doorleven en voegen we een nieuw format toe aan de lijst met nieuwsberichten .

Resultaat

De app bestaat uit twee delen:

1. Een strakke en envoudige presentatie van de nieuwsstroom, en

2. De dag van NU, het belangrijkste nieuws met achtergronden, aangeboden op de typische gebruiksmomenten van de iPad. Eigenlijk precies op de momenten dat je het journaal zou kijken, wat misschien niet meer nodig is na het doornemen van De dag van NU.

Concept: Focus

Een aantrekkelijke en rustige presentatie van het nieuws, maar wel met de veelheid, volledigheid en actualiteit van NU.nl

Eerste schetsen

schetsen-1
schetsen-2

Wireframes

Wireframes
Wireframes

Concept: De dag van NU

Een overzicht van het belangrijkste nieuws van de dag met achtergronden, samengesteld door de redactie, iedere dag vanaf 6 uur: De dag van NU

Eerste schetsen

Eerste schetsen
Eerste schetsen

Wireframes

Wireframes

Dag van nu

De dag van NU vat de belangrijkste nieuwsonderwerpen van die dag samen. Het biedt achtergrondinformatie, met veel redactionele inzet, op een veel meer laidback manier. Daarmee is De dag van NU in vele opzichten het tegenovergestelde van het focus-concept.

De onderwerpen uit De dag van NU worden getoond in een verhaallijn. Elk verhaal is opgebouwd uit verschillende mediatypen van eerder gepubliceerde content, die de gebruiker de achtergronden bij het nieuws brengt.

Iedere dag om 6 uur ‘s avonds wordt de nieuwe Dag van NU gepubliceerd. In het weekend wordt teruggekeken op De week van NU en op zondagavond zie je De sport van NU, hieronder nog even fijn uitgelegd in een schema.

Wireframes
De week van NU

Eenvoudige bediening

Een heldere structuur: een strakke lijst nieuwsberichten, scroll voor meer & swipe voor volgende categorie of artikel.

Eenvoudige bediening
Eenvoudige bediening

Social interaction

Integratie van sociale netwerken: reageer zelf of lees wat anderen er van vinden in de app, meekijken mag, hoeft niet.

Social interaction
Social interaction

Statistieken

109.086 unieke bezoekers per dag, 1.348.435 views per dag, 12,36 artikelen per dag per persoon

Resultaat

Het concept en ontwerp van deze app is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met onze broeders en zusters van Resoluut. Zij tekenden voor het visual design van deze prachtige app!

Voorpagina

Rubrieken, foto's en video

Rubrieken, foto's en video

Artikelen, sociaal, weer en widgets

Artikelen, sociaal, weer en widgets

Dag van nu

Dag van nu

Lees ook

NU voor de iPhone