Poki

Speelse corporate site voor een net zo speels merk

Services

  • UX design, Motion Design, Visual Design, Art Direction, UX writing

Gaming platform Poki heeft elke maand 30 miljoen spelers en dat aantal groeit. Of we samen met hen een redesign van de company page konden verzorgen was de vraag. Eentje die bij de ambitie, cultuur en groei van Poki past. Terwijl we dat deden hebben we de huisstijl gelijk een upgrade gegeven.

Lees hieronder alles over de corporate website van Poki of bekijk het live.

Game on! Het verhaal van Poki in een game

Poki let's the world play. Iets wat ook de company page moet uitstralen. Met een fris en slim design laten we dit speelse gevoel overal terugkomen. Een redesign waarin toekomstige werknemers, game developers en adverteerders zich herkennen. En waarin de speelsheid, cultuur en ambitie van Poki direct te zien is.

Visuele evolutie van het merk

Visuele evolutie van het merk

Wat begon als een redesign van de company page ontwikkelde zich tot een visuele evolutie van het merk. En legt de basis voor het redesign van het Poki gaming platform. Samen met Poki ontwierpen we een dynamische vormtaal die aansluit op de design values (playful, funky, friendly) met duidelijke referenties naar iconische elementen die elke speler herkent.

Met deze brand page zie ik wat Poki eigenlijk al een jaar lang vertelde. Nu geloof ik ze ook. Ze besteden net zo veel tijd in het merk als ik in mijn game. Ik snap Poki nu ook een stuk beter.

Chris Boomsma, Game Developer

Meegenomen tot in het kleinste detail

Meegenomen tot in het kleinste detail

De geanimeerde Poki bal leidt je door het verhaal en de activerende teksten voelen prikkelen je om verder te gaan op een speelse manier die je van Poki verwacht. Dit werkt door tot op het kleinste detail. Zo maakt elk aspect van de website deel uit van een vloeiend geheel dat Poki ademt.

Immersive op ieder schermformaat Immersive op ieder schermformaat

Immersive op ieder schermformaat

De company page moest op elk schermformaat het verhaal goed vertellen en zeker ook op mobiel goed tot zijn recht komen. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat alle animatie principes en zelfs de breakout game in de footer perfect werken. En je dus zelfs op mobiel een goede game experience hebt.

Award winning samenwerking

Award winning samenwerking

Een redesign van deze kwaliteit, dat doe je niet alleen. Samen met het team van Poki werkten we in een intensief ontwerptraject naar dit resultaat toe. Iets waar we samen trots op mogen zijn. En als we dat even vergeten, herinnert de Webby Award en Red Dot Design Award die we ervoor kregen er ons wel aan.

Poki zocht geen klassieke agency-klant relatie, maar een samenwerking op basis van co-creatie. Dat vonden we in het partnership met Soda studio, met dit visitekaartje als resultaat!

Stein Janssen, Head of Partnerships bij Poki

Samenwerking

Services

  • UX design, Motion Design, Visual Design, Art Direction, UX writing

Awards

  • Webby Award, Red Dot Design Award