Rabobank Kunstcollectie

Rabobank Kunstcollectie

Verlies jezelf in de kunst

Klant: Rabobank, Visual Design: Resoluut, Copy: Mister Koreander, Periode: najaar 2014, Contactpersoon: Evan Gelders

Een uitgebreide collectie voor iedereen toegankelijk

Rabobank beschikt over een uitgebreide kunstcollectie die voornamelijk bestaat uit Nederlandse moderne kunst. Deze collectie is verdeeld over verschillende locaties en niet altijd publiekelijk toegankelijk. Rabobank heeft ons gevraagd deze collectie in zijn geheel voor iedereen digitaal toegankelijk te maken.

Het resultaat is een digitaal overzicht dat recht doet aan de kunstwerken. Deze werken zijn verrijkt met verdiepende informatie en kunnen tot in detail bekeken worden.

  Bekijk het resultaat

Het resultaat

Een unieke kunstervaring, waarmee de Rabobank haar verzameling kan delen met het publiek.

Breed

De Rabobank beschikt over een vooraanstaande verzameling van hedendaagse Nederlandse kunst. Met deze website krijgt Rabobank een platform die aansluit bij de aandacht, liefde en trots die zij hebben voor de collectie en de mogelijkheid deze verzameling volledig en online met het publiek te delen op.

Het grid

Een grid dat blijft verrassen en waarmee de bezoeker zich kan verliezen in de collectie.

Het is de kunst die moet spreken. Daarom hebben we een grid ontworpen met een gevarieerde layout. Het grid vult zich met alle mogelijke onderdelen uit de collectie: van kunstwerk, naar kunstenaar, tot online tentoonstelling. Het grid scrollt oneindig door en blijft zich vullen met nieuwe onderdelen. Door het grid per bezoek anders te sorteren blijft het verrassen, en ontdekt de bezoeker spelenderwijs de collectie.

Grid

Meer dan beeld

In de digitale collectie draait het niet alleen om beeld. Ook het achterliggende verhaal en informatie over de kunstenaar is beschikbaar.

Door middel van een overlay is verdiepende informatie beschikbaar over de kunstwerken, kunstenaars en tentoonstellingen. Naast de uitleg over het kunstwerk, kunstenaar of tentoonstelling vind je hier ook videomateriaal, de mening van de curator en een toelichting van de gebruikte termen. Van leek tot connoisseur, er is voor ieder wat wils.


Transitie

De kracht van digitaal

De collectie is toegankelijk geworden en verrijkt door slim gebruik te maken van digitale middelen.

Meerdere verhaallijnen

De digitale collectie biedt de kans om de werken aan een verhaallijn op te hangen. Deze verhaallijnen komen naar voren in de vorm van verschillende digitale tentoonstellingen.


Tentoonstellingen

Snel en intuïtief

In zo’n grote kunstcollectie is een goede zoekfunctie essentieel. De gebruiker kan op een intuïtieve manier aan de hand van zoekwoorden, tags en dynamische zoekresultaten de gewenste kunst te vinden. Omdat niet alle bezoekers over hetzelfde kennisniveau beschikken - of niet precies weten waar ze naar moeten zoeken - worden in een paneel onder de zoekbalk alle mogelijke categorieën en zoektermen getoond.


Tentoonstellingen

Tot het kleinste detail

Zoomen

Zoom

Door tot op het kleinste detail in te zoomen is het bijna alsof je ook echt voor het kunstwerk staat.

Meerdere kanten

Alsof je er zelf voor staat

Als je zelf voor het werk staat kun je dit van alle kanten bekijken. Ook dat hebben we digitaal opgelost.

circle

Voor iedereen te begrijpen

De uitleg bij het kunstwerk is voor iedereen te begrijpen, omdat de specifieke termen uitgelegd worden.

Multidisciplinair scrummen: een wendbaar proces

Een project zoals dit, met veel interne stakeholders, een complexe website en een strakke deadline vraagt om wendbaar te zijn. Korte lijnen met stakeholders is in zo'n proces essentieel, daarom werd het designteam met het technische team van Rabobank gefuseerd en een scrum-traject ingezet. Door op locatie te werken kon makkelijk en snel worden overlegd, zodat we dit platform in korte tijd hebben kunnen realiseren.


Proces