Rentalcars.com

Rentalcars Windows8 app

Zoek, vind en boek eenvoudig een huurauto

Klant: Priceline.com, Visual Design: Resoluut, Development: TouchTribe & TechTribe, Periode: Najaar 2012, Contactpersoon: Evan Gelders

Vraag

Rentalcars.com, zusje van Booking.com heeft ons gevraagd hun service te vertalen naar een windows 8 app. Daarbij was snelheid van ontwerpen erg belangrijk, om als de eerste autoverhuur app in de Windows Store te staan.

Inzicht

Door je als ontwerper heel strak te houden aan de designrichtlijnen van de Windows 8 Metro style krijg je een hele overzichtelijke en elegante user experience. Vergelijk maar eens voor de lol de website van Rentalcars.com

Resultaat

Een fijne single purpose app, waarmee je snel en locatiegebaseerd een auto kan huren. Hier te wonderen.

Zoeken maar

Kies de gewenste locatie en tijd voor het oppikken en terugbrengen van de auto en Rentalcars.com geeft je de opties van alle grote autoverhuurders.

Startscherm

Startscherm

Naast de gele zoekbox kan je inloggen om de status van je boekingen te bekijken. Daarnaast staan de USP (unique selling points), de belangrijkste redenen om via Rentalcars.com te huren.

Zoekresultaat

Zoekresultaat

Het resultaat wordt gepresenteerd in blokken waar je horizontaal doorheen kan scrollen. Type auto, auto eigenschappen, huurvoorwaarden en prijs zijn overzichtelijk weergegeven. Door op het blok te tappen selecteer je eenvoudige de gewenste auto.

Mapview

Mapview

Soms kan het handig zijn om een verhuurder te kiezen op een bepaalde locatie. Dan komt de mapview erg goed van pas. In de popup zijn de beschikbaar auto’s bij een dealer per type gepresenteerd.

Opties en details

Heb je de auto gekozen? Dan ben je nog maar twee stappen verwijderd van het afronden van je boeking.

Opties

Opties

Bij het huren van een auto heb je een aantal opties, zoals schadeverzekering, extra bestuurders, GPS, kinderstoeltjes en winterbanden. Met de herkenbare blokkenstrutuur worden deze opties overzichtelijk aangeboden en toegelicht.

Details

Details

Natuurlijk moet je voor het afronden van de boeking wat persoonlijke gegevens achterlaten. Het formulier voor de gegevens van de bestuurder en voor betaalgegevens kunnen met de blokkenstructuur mooi naast elkaar.

Meer nodig?

Meer nodig?

Het scherm voor de boeking bevestiging biedt mooi de gelegenheid cross-selling naar andere producten onder de paraplu van Priceline.com.

Mijn boeking

Als je een huurauto hebt geboekt, kan je deze eenvoudig terugvinden door in te loggen in Mijn Boeking.

Status

Status

Hier zie je de status van je boeking en waar je de auto precies moet ophalen. Mocht je de boeking willen aanpassen of misschien zelfs annuleren kan dat hier natuurlijk ook.