Albert Heijn

Tap, grab & GO!

Met Albert Heijn to go gingen we voor de ultieme uitdaging: shoppen on the go nóg sneller maken. Hoe? Met Tap to go. Een gloednieuw winkelconcept dat het verschil maakt tussen je trein halen of net missen.

Shoppen zonder kassa

Boodschappen doen bij een AH to go was al snel, maar kan nu nog sneller. Je hebt alleen je Tap to go kaart en de bijhorende app nodig. Heb je een telefoon met NFC? Dan kan je daar ook mee tappen. Hou de kaart (of je smartphone dus) tegen het slimme prijskaartje en neem het product mee. 10 minuten later wordt het getapte artikel automatisch afgerekend. Pure tap, grab & go als je het ons vraagt.

Innovatie all the way

Innovatie all the way

Tap to go maakt korte metten met al die kleine ongemakken die bij winkelen komen kijken. Nooit meer wachten aan de kassa, klooien met kleingeld of gehaast boodschappen inpakken. Wij maakten het UX design van deze winkelrevolutie. Voor een overzichtelijke ervaring gingen we voor een visueel slicke app, inclusief soepele onboarding.

En we zijn live!

En we zijn live!

Inmiddels maakte Tap to go haar officiële debuut voor het grote publiek met een eerste vestiging in het AMC in Amsterdam. Dat werd natuurlijk gepast gevierd. Daarna is heel Nederland aan de beurt. De lancering van Tap to go werd breed uitgemeten in de nationale media:

Artikel Volkskrant
Artikel Parool
Artikel NOS
Artikel nu.nl

device
Snel aan de slag

Snel aan de slag

Via de app kan je op elk moment bekijken wat er in je mandje zit en hoeveel je uiteindelijk gaat afrekenen. Je hoeft geen rekeningnummer in te typen om de app te kunnen gebruiken. Gewoon een proefbetaling van 1 eurocent doen en je bent er klaar voor. Op elk vlak doet Tap to go wat het belooft: snel aan de slag.

Meer dan alleen een app

Meer dan alleen een app

We namen alle Tap to go touchpoints onder handen. Om te beginnen (in de typische AH to go-stijl) de Tap to go-kaart. Verder: de folder waarin de kaart wordt uitgedeeld, de banners op het schap en instore animaties. Last but not least, een instore display waarop de klant ook zijn mandje kan checken.

Tap to go speelt in op de behoefte voor snelheid en gemak die onze klanten on the go hebben.

Jan-Willem Dockheer, algemeen directeur van AH to go

Tappen voor korting Tappen voor korting Tappen voor korting

Tappen voor korting

We gaven de spaarkaarten uit de AH to go app een mooi plekje bij Tap to go. Haal je vaak koffie, fruit of croissants bij de To go? Dan krijg je iedere keer als je tapt een digitale stempel op je spaarkaart in de Tap to go app. Bij vijf stempels krijg je het volgende product gratis. Hoef je helemaal niets voor te doen, de app verrekent het helemaal automatisch.

device

Albert Heijn legt uit

Wil je in een paar minuten zien hoe Tap to go werkt? Bekijk dan deze video van Albert Heijn.

 Fijn samenwerken

Fijn samenwerken

En dat deden we natuurlijk niet alleen. We konden tijdens het hele proces rekenen op onze zusjes Resoluut en Mister Koreander. Ook Albert Heijn to go en een scala aan technische partijen waren nauw betrokken. De app is krachtig ontwikkeld door M2mobi en Opticon maakte de slimme prijskaartjes. Al met al een behoorlijk dreamteam.

Services

  • UX design, Research, Branding