test

Triggi

Een intelligentieboost voor al je slimme apparaten

Klant: Triggi, Visual Design: Resoluut, Copy: Mr Koreander, Periode: 2015, Contactpersoon: Evan Gelders

What's your thing?

Een app die slimme apparaten nog slimmer maakt. Maak kennis met Triggi. Wij mochten deze tech-startup helpen met het neerzetten van hun merkidentiteit.

Bekijk in de Apple App Store Bekijk op Google Play
Triggi devices

Alles met elkaar verbonden

Het Internet of Things is niet meer weg te denken. Steeds meer apparaten en diensten zijn aangesloten op het internet. Alleen werken ze nu vaak nog los van elkaar. Triggi is het platform dat alle slimme apparaten, diensten en applicaties naadloos met elkaar laat samenwerken.

“Triggi is programmeren voor dummies”

Merkidentiteit
Trigg phone

Wat is een trigg?

Triggi werkt met triggs. Dit zijn simpele regels die slimme apparaten en diensten met elkaar verbinden. Elke trigg bestaat uit een 'When' en een 'Then'. Oftewel: wanneer dit gebeurt, doe dan dat. We hebben de trigg gevisualiseerd als een soort metrolijn, waardoor je hem eenvoudig af kunt lezen.

Reponsive

When, then

Een When is een conditie. Bijvoorbeeld: wanneer het buiten 20 graden is. In tegenstelling tot vergelijkbare diensten, kun je binnen Triggi meerdere condities combineren: wanneer het 20 graden buiten is én ik thuis ben én het donderdag is. De condities worden als stations op de metrolijn getoond, inclusief een foto van het bijbehorende product om het duidelijker te maken.

Een Then is een actie: gelden de Whens, dan worden de Thens real-time uitgevoerd. Bijvoorbeeld: wanneer het 20 graden is en ik thuis ben, dan moet de verwarming aangaan en moeten de lampen knipperen. Bij de condities en acties wordt altijd de huidige status getoond, zo zie je snel welk apparaat je op dat moment gebruikt.

Bewerken en creëren

Iedereen kan uit de voeten met Triggi. Als gebruiker kun je zowel bestaande triggs bewerken als compleet nieuwe triggs creëren. Tijdens het bewerken beland je in een micro-omgeving, met alleen de trigg en de mogelijkheid om condities en acties toe te voegen of te wijzigen.

Relevante kanalen

Op dit moment zijn er ongeveer 18 miljard smart devices op de markt. In 2020 zijn dat er waarschijnlijk zo’n 50 miljard. Enorm veel dus. Om dit aantal behapbaar te maken zijn in Triggi alleen de apparaten en diensten beschikbaar die zich op de locatie van de gebruiker bevinden.

Via een gefocuste flow vind en selecteer je snel al je apparaten, apps en services. Triggi werkt niet alleen met smart apparaten maar ook met online diensten zoals Facebook en Twitter. Daarnaast kun je smart things verbinden aan openbare diensten zoals weerstations en elektrische laadpalen.

Channels iPhones
Trigg phone

1 app voor iOS en Android

Triggi is een hybride app, dit betekent dat er één ontwerp is voor zowel iOS en Android. Het voordeel hiervan is dat er maar één app ontworpen en gebouwd hoeft te worden. Je kunt zo echt de stijl van het merk terug laten komen in de app. Geen concessies per platform. Daarnaast is het zo mogelijk om de ingebouwde functies van de telefoon te gebruiken zoals locatie, notificaties en camera.Responsive screens

Mobile first

Wil je je apparaten bedienen vanaf het toilet of vanuit de auto? Dat kan. Triggi is namelijk mobile first gemaakt. Deze aanpak zorgde ervoor dat we complexe onderdelen zoals het creëren van een trigg zo eenvoudig moesten oplossen dat het zelfs op mobiel goed te begrijpen is. De mobiele interfaces hebben we vervolgens uitgebouwd naar tablet- en desktopformaten.


In de media

Naar aanleiding van de persconferentie die Triggi heeft gehouden zijn ze op verschillende plekken in de media geweest:

The verge

Bekijk artikel

Bright

Bekijk artikel

Fast moving targets

Bekijk artikel