test


VakantieVeilingen.nl

Eenmaal, andermaal, verkocht!


Klant: VakantieVeilingen, Visual Design: Resoluut, Periode: Voorjaar 2015, Contactpersoon: Evan Gelders

Van bieden tot betalen: alles geoptimaliseerd

VakantieVeilingen wilde een nieuwe online ervaring neerzetten. Innovatief, duidelijker en optimaal toegankelijk voor alle devices. Het plezier van het winnen van een veiling mocht ook wel wat meer naar voren komen. Challenge accepted! Samen hebben we de site geoptimaliseerd en naar 2015 getrokken. De livegang ging gepaard met een vers logo, gemaakt door Studio Dumbar.

veilingpagina

E-commerce, maar dan anders

Bij VakantieVeilingen draait het allemaal om bieden en winnen. De spanning stijgt als de veiling bíjna afgelopen is: je wint namelijk als je het hoogste bod hebt als de tijd is verstreken. Dankzij een licht design en dito code zijn de laadtijden minimale, zodat de site ook in deze cruciale seconden snel reageert.

De winnaar wordt direct doorgestuurd naar ‘betalen’. Daarna kan je pas reserveren of bestellen. Anders dan bij andere e-commerce sites betaal je dus al voordat je helemaal klaar bent. Zo’n ongebruikelijke flow roept vragen op, daarom nemen we je stap voor stap mee in het proces.

Meer dan alleen vakanties

De nieuwste, populairste en meest relevante veilingen lichten we uit op de homepage. Zo laten we het hele assortiment van VakantieVeilingen zien. Anders dan de naam doet vermoeden draait het hier namelijk niet alléén om vakanties. We trekken de aandacht met een foto, timer en het laatste bod. Zo zie je direct of de veiling interessant is en waar je de beste winkans hebt.

Het uitgebreide aanbod komt ook terug in de navigatie. Dankzij de geïllustreerde categorieën ziet de gebruiker direct wat VakantieVeilingen allemaal te bieden heeft.

Homepage

Veiling gevonden? Bieden maar!

De veilingpagina hebben we opgedeeld in twee stukken. Links vind je informatie over de veiling, rechts ligt de focus op het plaatsen van een bod. We brengen het bieden nog meer tot leven met behulp van micro-interacties en animaties. Winnen is een feestje!

Op deze veilingpagina nemen we je ook aan de hand mee. Na het winnen word je gewezen op de volgende stap en is er heldere informatie over het veilen, de veilingregels en de extra kosten.

Gewonnen
Mijn veilingen

Mijn veilingen

Gewonnen? Dan staat de veiling klaar in ‘Mijn veilingen’. In gestructureerde lijstjes vind je hier ook andere veilingen die je gewonnen hebt, huidige biedingen en je bewaarde veilingen. Veilingen die je nog moet betalen of reserveren, worden hier uitgelicht en op een extra pagina staan alle details over de gewonnen veiling. Zo is het altijd duidelijk waar je een veiling kan vinden en wat de volgende stap is.