test

Willem Wever

De leukste en makkelijkste vind-machine voor iedereen die nieuwsgierig is

Klant: KRO-NCRV, Visual Design: Resoluut, Periode: 2016, Contactpersoon: Evan Gelders

Wie weet waar Willem Wever woont?

Wij dus. Voor de KRO-NCRV maakten wij de nieuwe website van Willem Wever; 'De leukste en makkelijkste vind-machine voor iedereen die nieuwsgierig is'. Een website met een interessante doelgroep, veel kleur en vooral een heel groot archief aan antwoorden en afleveringen.

Bekijk het live resultaat

Net als op TV

Willem Wever is vooral bekend van TV. Door in het ontwerp aan te sluiten op de uitingen op TV, hebben we de totaalbeleving van Willem Wever verrijkt, in plaats van een apart product gecreëerd. We hebben de structuur en stijlelementen bestudeerd en geoptimaliseerd, speciaal voor de website. Zo staan bijvoorbeeld vragen en antwoorden centraal en hebben we de site een uitstraling gegeven die stoer, leuk, interactief en inclusief is. Daarnaast worden de presentatoren, het kenmerkende spreekwolkje en het vliegtuigje van TV op verschillende manieren gebruikt op de website.

Soda studio

Antwoord-pagina als landing

De meeste bezoekers van de website komen binnen via zoekmachines, omdat ze het antwoord zoeken op een vraag. Daardoor wordt de ‘antwoord-pagina’ een landingspagina voor veel mensen, een eerste contact met de website. Deze pagina hebben we ‘zelfstandig’ gemaakt door met herkenbare kleuren, vormen en animaties de identiteit van Willem Wever te laten zien.

“De leukste en makkelijkste plek voor mensen die een antwoord willen vinden

...of gewoon een stukje slimmer willen worden. ”

Soda studio

Dynamische homepagina

De homepagina van Willem Wever moest een plek zijn waar de gebruiker terug wil keren voor nieuws, recente afleveringen en grappige feitjes. Daarom hebben we hier dynamische content geïntroduceerd die antwoord geeft op de nieuwsgierigheid van de gebruikers. Daarnaast wordt de bezoeker getipt wanneer de volgende aflevering is en kan hij gemakkelijk de meest recente aflevering vinden.

Soda studio

“15 jaar archief, honderden afleveringen, duizenden vragen”

Soda studio

Willem Wever op al je devices

De KRO-NCRV heeft een archief van 15 jaar aan antwoorden en afleveringen van Willem Wever. Met grote knoppen voor touch-screen en duidelijke categorieën is het voor iedereen gemakkelijk om door al deze content te bladeren, op zowel desktop, tablet als mobiel.

Soda studio

“Bewijs hoe slim je bent en probeer in 30 seconden zoveel mogelijk goede antwoorden te geven”

Soda studio

Challenges voor een langer bezoek

Omdat sommige bezoekers na het vinden van hun antwoord de website verlaten, is ‘de challenge’ bedacht. De challenge is een lichtgewicht spel waarin de bezoeker ja-nee-stellingen moet beantwoorden. Door de challenge worden bezoekers aangemoedigd om meer artikelen te lezen en vrienden uit te dagen om ook te spelen, wat de site een sociaal element geeft.

Soda studio

Een frisse, nieuwe start

Samen met de KRO-NCRV hebben we deze website volledig vernieuwd binnen zeer korte tijd. hierdoor kunnen bezoekers weer helemaal opgaan in de wereld van Willem Wever. Wij zijn trots op dit resultaat. (En we weten inmiddels ook héél goed het verschil tussen krenten en rozijnen!)

Bekijk het live resultaat