Service

Concept design

Een concept design is letterlijk een visualisering van een concept, of idee. Door dit vroeg in het designproces te doen worden er op tijd verschillende oplossingen voor ontwerpproblemen uitgedacht. Met een concept design valideer je of een propositie of product idee daadwerkelijk het beoogde resultaat zal behalen: bijvoorbeeld in tijdwinst, hogere conversie of gebruiksgemak. Als dit het geval is kan overgegaan worden tot het ontwikkelen van het product.

Stip op de horizon

Concept design, ofwel conceptontwikkeling, is het grotere plaatje van het product dat je uiteindelijk wil ontwikkelen. Wij kijken naar de problemen en hoe we die willen oplossen, met welke teams. En concretiseren op die manier strategie plannen.

Voorkom verrassingen

Het doel van een conceptontwikkeling is om een inschatting te maken van de te verwachten marktpotentie, ontwerptijd en productiekosten. Door dit op tijd in te schatten en vast te leggen voorkom je verrassingen in een later ontwikkelingsstadium. Wij gebruiken hiervoor product roadmaps. Lees hier meer over de kracht van product roadmaps.Risico’s minimaliseren

Met een concept design minimaliseer je niet alleen verrassingen maar ook risico’s voorafgaande aan het realiseren van het eindproduct. Door een idee te valideren weet je beter waar kansen liggen.Win inzichten

Concept designs bieden inzichten in een idee en de bijpassende functies. Denk hierbij aan de gebruikersinteractie en -ervaring, navigatiestructuren, de visuele identiteit en de customer journey. Producten die op een concept design zijn gebaseerd hebben een grotere kans op een soepele lancering. Creatieve concepten fungeren namelijk als een noordster zodat iedereen op een lijn blijft. Concept designs concretiseren een productstrategie en bieden de basis voor een roadmap om de strategie en het product te realiseren. Lees hier meer over de productstrategie.

Onderzoek

Soda valideert continu ideeën met stakeholders en onafhankelijke panels, bijvoorbeeld middels user of usability tests. Op die manier zorgen we ervoor dat er gaandeweg het designproces, concepten gevalideerd worden met de doelgroep.

Ontdek UX Research

Design sprints

Soda zet design sprints in om efficiënt tot innovatie te komen, en het beste concept design voor jouw doelen te ontwerpen. Lees hier meer over design sprints en hoe die bijdragen aan jouw concept.

Bekijk design sprints

Concept design van Soda

Soda keert een merk binnenstebuiten om zoveel mogelijk informatie en doelstellingen te ontdekken. Op die manier krijgen we de projectvereisten, obstakels en kansen inzichtelijk en kunnen we gericht beginnen aan een creatief concept. Een concept dat echt aansluit op de doelgroep.

Toe aan een nieuw digital product design?

Managing partner

Flin Nortier

contact Flin Nortier

Cases

Bekijk alle cases

Services