• De basics: jouw onboarding tot alles Soda
  • Jij en je mentor: het mentorprogramma
  • The dream team: kennis delen in het netwerk
  • Studio Sessies: samen een onderwerp in duiken
  • Trainingen op maat: centraal geregeld, of zelf uitzoeken
  • Ruimte om te leren: feedback ophalen bij collega’s en klanten
  • Vraag het de Design Coach: sparren over je project
De basics

De basics

Tijdens jouw onboarding leer je alles over ons team en onze werkwijze tijdens projecten. Met een reeks inwerkopdrachten, checklists en gerichte feedback zetten we je op het juiste spoor om met je team te beginnen aan je eerste Soda project. Nu ben je klaar om te knallen, en je skills naar het volgende niveau te tillen met de volgende stappen in het Talent Program.

Studio Sessies

Studio Sessies

We hebben veel expertises in huis, waardoor er altijd wat van elkaar te leren valt. Daarom duiken we graag met een groepje in een vergaderruimte om eens tot de kern van een onderwerp te komen. Denk bijvoorbeeld aan design systems, user testing, of stakeholder management. Zo blijft het team groeien!

Jij en je mentor

Jij en je mentor

Vanaf dag één krijg je een ervaren designer collega als persoonlijke mentor toegewezen. Deze staat voor je klaar en begeleid je op professioneel én persoonlijk vlak. Samen spreek je minimaal één keer in de maand af en bepaal je je Stretch & Smart leerdoelen. Dit zijn lange termijn doelen om je richting te geven (Stretch) en kleine concrete doelen (Smart) die je hier naartoe helpen. Kortom: je mentor is je partner bij Soda, door dik en dun. En ja, ook onze mentoren hebben hun eigen mentor.

Door het talent program heb ik een vliegende start gemaakt

Juliette Hofstede, UX Designer bij Soda Studio

The Dream team

The Dream team

Op vrijdagen staat er geregeld iemand uit het team klaar voor een Lunch kennissessie, over een werk project, vaardigheid of persoonlijk project. Daarnaast hebben we interessante Slack-kanalen waar iedereen vrij is om designs te delen en feedback bij collega’s op te halen. Als designer heb je bij ons allerlei manieren om altijd op de hoogte blijven van de nieuwste vakkennis. We wisselen kennis en ervaringen trouwens ook uit met onze collega-copywriters, visual designers en researchers binnen het Makerstreet netwerk. Zo bouwen we met elkaar aan een multidisciplinair dream team.

Training op maat

Training op maat

We zoeken het ook buiten onze kantoormuren. Zo organiseren we regelmatig workshops en cursussen met externe partijen. Denk aan scrum, psychologie of leiderschap. Goed voor de persoonlijke ontwikkeling, maar ook voor de teambuilding. Daarnaast heeft iedereen een persoonlijk budget, in overleg met je mentor kun je deze inzetten voor een cursus, congres of gadget. Zolang het jou maar helpt je doelen te bereiken!

Ruimte om te leren

Dit staat bij ons centraal. Leren en groeien kan alleen door te experimenteren en fouten te maken. Je krijgt daar bij ons dan ook genoeg ruimte voor. Of je nou net komt kijken of al heel veel ervaring hebt. Daarnaast is feedback geven net zo belangrijk als feedback krijgen, daarom vraag en krijg jij aan het einde van ieder project feedback van je teamgenoten en klanten. Zo helpen we elkaar en sta je er dus nooit alleen voor. Worden we allemaal beter van.

Vraag het de Design Coach

Vraag het de Design Coach

Jij hebt altijd je mentor en je projectteam om je heen, maar ook dan kun je nog ergens tegenaan lopen. Wij introduceren: de Design Coach. Een sparringpartner die niet alleen project kennis heeft, maar ook domeinexpert is. Een vraagbaak voor alle designers. Zit je met een grote vraag? Dan word je 1-op-1 gekoppeld aan één van de coaches. Deze helpt je niet alleen met inhoudelijke vragen maar ook met de challenge van de klant doornemen en eventueel niet soepel lopende processen verbeteren. Uiteraard checkt de coach later altijd nog even of je nog hulp nodig hebt.

Kom jij werken binnen ons Design team?

Wij zijn altijd opzoek naar nieuw talent om ons team te versterken. Of je nu veel ervaring hebt met, of nog kennis wilt maken met Design, wij gaan graag met je in gesprek. Check de openstaande vacatures bij Soda: