YIVI - SIDN

De Yivi-app, jouw digitale identiteit in één app

Services

  • UX design,
  • Digital Product Design,
  • UX Research

Yivi is een app die speciaal is ontworpen om gebruikers te helpen veilig en gemakkelijk online in te loggen, gegevens te delen en zichzelf te identificeren. Met Yivi behouden gebruikers de controle over hun eigen online gegevens. Ze kunnen zelf beslissen welke informatie ze willen delen en met wie. Daarnaast kunnen ze er zeker van zijn dat hun gegevens veilig zijn opgeslagen op hun eigen mobiel, met een pincode die alleen zij kennen. Yivi zorgt ervoor dat persoonlijke informatie beschermd blijft tegen ongeautoriseerde toegang, waardoor gebruikers zich veiliger en meer op hun gemak voelen online.

device

Een nieuwe look voor een vertrouwde tool

Soda Studio heeft in opdracht van SIDN gewerkt aan de vernieuwing van de digitale wallet app IRMA. Hoewel IRMA een prima tool was voor digitale identificatie en authenticatie, begon de app verouderd aan te voelen en was een nieuw design nodig om te kunnen blijven voldoen aan de behoeften van de gebruikers. Yivi is ontworpen om een gebruiksvriendelijke en intuïtieve gebruikerservaring te bieden met een speciale focus op betrouwbaarheid en veiligheid.

Toegankelijkheid en inclusiviteit

Toegankelijkheid en inclusiviteit

De doelgroep voor deze app is elke burger in Nederland. Het is onze verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de app goed werkt voor alle gebruikers, ongeacht hun leeftijd, geslacht, afkomst of eventuele beperkingen. Om dit te bereiken, hebben we speciale aandacht besteed aan het ontwerp van de app. We hebben bijvoorbeeld rekening gehouden met landscape mode, de juiste tekstgrootte, kleurcontrast en knoppenformaat om de toegankelijkheid van de app te optimaliseren voor alle gebruikers.

Intuïtief ontwerp voor complexe techniek

Intuïtief ontwerp voor complexe techniek

Omdat de app technisch gezien complex is, was het de uitdaging om de gebruikersinterface zo simpel mogelijk te houden. Daarom was onze focus om rust in de interface te bewaren, om zo te voorkomen dat de gebruikers zich bewust werden van de technische complexiteit achter de schermen. Dankzij een heldere interface en simpele taal, begeleiden we de gebruiker stap voor stap door de app.

Diverse betrokkenen op één lijn krijgen

Diverse betrokkenen op één lijn krijgen

De Yivi-app heeft te maken met verschillende belanghebbenden zoals SIDN, uitgevers die gegevens delen, organisaties die gegevens vragen en natuurlijk de eindgebruikers. Hierdoor ontstonden tijdens het ontwerpen uitdagende edge cases die uitgedacht moesten worden.

Een succesvolle doorvertaling van een nieuwe merkidentiteit

Een succesvolle doorvertaling van een nieuwe merkidentiteit

Daarnaast ontwikkelden we samen met Resoluut en Mr Koreander een nieuwe huisstijl en slogan. Aan Soda de opdracht om ervoor te zorgen dat dit tot in de puntjes werd toegepast in de app. Een belangrijke stap omdat het een directe impact heeft op de perceptie van de app door gebruikers en potentiële klanten van SIDN.

Uiteindelijk hebben we een innovatieve app ontworpen die niet alleen gebruiksvriendelijk en toegankelijk is, maar ook de digitale veiligheid van de gebruikers bevordert. Door het gebruik van ons design is de app gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken voor alle gebruikers, terwijl de digitale kluis ervoor zorgt dat persoonlijke gegevens veilig zijn opgeslagen. We zijn trots op het resultaat en de positieve impact die het heeft op de digitale identiteit en veiligheid van gebruikers.

De Yivi-app, jouw digitale identiteit in één app

Services

  • UX design - 
  • Digital Product Design - 
  • UX Research