de Volkskrant apps

de Volkskrant iOS en Android apps

De ultieme nieuws-leeservaring


Klant: de Volkskrant, Visual Design: Resoluut, Development: TouchTribe,
Periode: 2013 - 2014, Contactpersoon: Evan Gelders

De opdracht

Het nieuws wordt tegenwoordig via veel digitale platformen gelezen. Vaak zijn dat native apps, omdat deze garant staan voor een soepele gebruikservaring. Geen wonder dat de Volkskrant ons vroeg om naast haar nieuwe website ook een smartphone- en tablet-app voor iOS en Android te ontwerpen. Helemaal leuk dat ons zusje TouchTribe deze mocht ontwikkelen, waardoor we nauw betrokken bleven bij het proces.


Bekijk ook de Volkskrant case in vogelvlucht

Zoeken naar een unified experience

Het doel van de vertaling: een eenduidige en gebruiksvriendelijke ervaring voor zowel het web als in de apps

Responsive

De Volkskrant wil de gebruiker op elk device een eenduidige, gebruiksvriendelijke ervaring bieden. Dit hebben we bereikt door de interactie patronen voor de apps zoveel mogelijk gelijk te trekken met die van de site, en de ontwerp-taal overal door te voeren. Hoe je de Volkskrant ook aan het lezen bent, op smartphone, tablet of desktop, via de site of native, het voelt altijd vertrouwd.

Geoptimaliseerd navigatie principe

Apps bieden grote functionele voordelen, vooral als het gaat om naadloos door content swipen

Tablet Home

Lekker swipen

In de tablet app zijn de secties horizontaal geplaatst. De lezer kan zo rustig door de secties swipen. Elke sectie is weer opgedeeld in chunks, waardoor het echte blader-gevoel onstaat.


Sectie scheiding

Sectie scheiding

Secties worden van elkaar gescheiden door een sectietitel. Wanneer de lezer naar een andere sectie bladert zal de sectietitel met de sectie meeschuiven. Hierdoor is altijd duidelijk naar welke content gekeken wordt.

Gelaagdheid en structuur

Door middel van gelaagdheid kan structuur in content worden aangebracht

Creëer rust

Door content te organiseren over verschillende lagen ontstaat meer rust op de pagina's. De lezer kan makkelijk hier makkelijk doorheen bewegen zonder dat alles altijd in beeld staat.

Gelaagdheid

Snel navigeren

Omdat artikelen op een nieuw paneel openen, kan de lezer na het lezen van een of meer artikelen, eenvoudig terugkeren naar het overzicht door het paneel weer te sluiten.

Artikel sluiten

App-specifieke features

Een aantal functionele voordelen van de native apps

Offline lezen

Offline lezen

Artikelen die bewaard zijn in 'Lees later' kunnen dertig dagen lokaal worden opgeslagen. Zo kan de gebruiker die tijdelijk zonder internet zit, bijvoorbeeld op vakantie, ook van deze artikelen genieten. Na dertig dagen worden ze dan automatisch van het device verwijderd, zodat deze nooit te vol raakt.

Sectie volgorde

Sectie volgorde wijzigen

De een houdt van sport, de ander is geïnteresseerd in economie. Door de sectievolgorde aan te passen creëert iedereen zijn eigen, ideale app.

Nieuwsgierig?

Wij zijn trots op ons werk voor de Volkskrant. Bekijk hier het resultaat:


App Store

Google Play